درباره ما
گروه موسيقی يارآوا
«گروه موسيقی يارآوا» در سال 1380 توسط مهدی جلالی، ابراهيم الهياری و حامد زند کريمخانی با هدف معرفی گونهای متفاوت از موسيقی سنتی و ترويج موسيقی بیکلام يا غيرِکلام محور تأسيس شد. از سال 1382 و با تشکيل «ارکستر مدرن يارآوا» به پيشنهاد عليرضا مشايخی، یارآوا فعاليت هنری خود را با هدف اجرا و معرفي آثار آهنگسازان موسيقي مدرنِ (معاصر) ايران و جهان و از این طریق، معرفی نوازندگان موسیقی نو ادامه داد.
از سال 1382 تا به امروز اين گروه علاوه بر فعاليتهای معمول خود، بالغ بر 90 نشست رايگانِ آموزشی–پژوهشی–اجرايی تحت عنوانهايي مثل «خلوت موسيقی»، «آيسي»، «شب اپرا»، «یکشنبههای موسیقی»، «خلوت موسیقی سی و هفت و نیم درجه» و غيره را برگزار كرده است.
با سری برنامههای «شب ايراني» از سال 1387 تمرکز خود را بر اجرای آثار آهنگسازان معاصر ايراني متمركز کرد و تنها در طول اين برنامهها 60 اثر را به اجرا درآورده است.
يارآوا در برنامهها و اجراهاي متفاوت خود طي ساليان گذشته، بیش از 180 اثر متفاوت در ژانرهاي گوناگون موسيقي را به اجرا گذاشته و آثار بيش از 40 آهنگساز موسيقي معاصر ايران را براي اولينبار به اجرا درآورده كه برخي از آنها منتشر شدهاند.
برگزاري مسابقهي آهنگسازي موسیقی الکترونیک؛ «جايزهي رضا کروریان»، فستيوال موسيقي معاصر «صدا . تهران .موسيقي»، «فستيوال بينالمللي موسيقي الكترونيك تهران» و پروژههاي موسيقي معاصر «كارگاه صدا»، «مسافران تهران – برلین»، «روزهای موسیقی معاصر تهران» از مهمترين فعاليتهاي گروه طي سالهاي اخير است كه موجب تعامل و همكاري مابين گروه موسيقي يارآوا و دانشگاه تهران، دانشگاه موسيقي تئاتر و رسانهي هانوفر، لابراتوار موسیقی معاصر و دپارتمان مطالعات موسیقی در دانشگاه ارسطو تسالونیکی، مرکز رسانههای دیجیتال و لابراتوار تولید چندرسانهای كنسرواتوار لوئيجي كروبيني فلورانس، دانشگاه موسیقی فرایبورگ و دانشگاه نيويورك شده است.
هيئت مؤسّس
مهدي جلالي، ابراهيم الهياري، حامد زند كريمخاني
هيئت امنا
اميراشرف آريانپور، هما نيكنام، فهيمه فوق، اردشیر تاجبخش، بيتا جلالي، ابراهيم الهياري
مشاور عالي هنري
شاهرخ خواجهنوري
هيئت مديره
مدير هنري
مهدي جلالي
دستیار مدیر هنری
آیلا مقیمی
مدير بخش موسيقي الكترونيك
يوآخيم هاينتس
مدیر استودیوی الکترونیک یارآوا
امین خوشسبک
مدير بخش انفورماتيك
احسان نظری
مدیر روابط بينالملل
گلاره سليماني
مدیر روابط عمومی
آیلا مقیمی
مدير برنامهريزي
عسل کریمی
مدير بخش پژوهش
محسن ميرمهدي
مدير اجرايي
نازنين غياثي
مدير اركستر
عطیه شاهوردی
مدير فني
ابراهيم الهياري
كميتهي اجرايي
سهیل طباطبایی، شهرزاد اسماعیلی، مجید نظری، اميرحسين شريعتي، سجاد خداوردی
متن بروشور
بخش پژوهش گروه موسيقي يارآوا
بخش پژوهش
سارا اباذری، امین خوشسبک، مهدي جلالي، فربد شیرمحمد
ترجمهي متون
عسل کریمی، داوید مور، آیلا مقیمی، نسترن غفاري، گلناز خلیلی، پوریا لاچینی
گرافيك
اشكان رهبريان
گروه گرافیک
نیلوفر شهبازیان، سهیل طباطبایی، مونا گودرزی
تهيهكننده
خانوادهي كروريان و گروه موسيقي يارآوا
جايزهي رضا كروريان (1399)
مسابقهي آهنگسازي موسيقي الكتروآكوستيك؛ جايزهي «رضا كروريان»، در گرامیداشت آهنگساز نوگرای ایرانی رضا کروریان (1393-1350) با معرفي آثار برگزيده و انتشار آنها در اين مجموعه، به پايان دورهي پنجم خود رسيده است. اين مسابقه که قرار است هر ساله با اعلام فراخوان برگزار شود، در جهت پشتیبانی از موسیقی الکتروآکوستیک و بيشتر شناساندنِ این موسیقی در ایران، از آهنگسازان فعال در حوزهي موسیقی الکترونیک بدون محدودیت سنی دعوت میکند که با ارسال آثار خود در این مسابقه شرکت کنند. این مسابقه توسط «گروه موسیقی یارآوا» با همکاری دپارتمان موسیقی دانشگاه تهران و با حمايت مالي خانوادهي كروريان برگزار ميشود.
مؤسّسان
گروه موسيقي يارآوا، نشر موسيقي معاصر
تنديس مسابقه
جمشيد مراديان
برگزاركننده
گروه موسيقي يارآوا با همكاري دپارتمان موسيقي دانشگاه تهران
دورهي پنجم (1399)
هيئت داوران
اِنسلی بِلَک، مجید تحریری، علی گرجی، يوآخيم هاينتس
رئيس هيئت داوران
مجید تحریری
مسئول كميتهي برگزاري مسابقه
مهدي جلالي، امین خوشسبک
مسئول برگزاري مراسم اختتاميه
سهیل طباطبایی، نازنين غياثي
گرافيك
اشكان رهبريان
پوستر فراخوان
وحيد هروي
دفترچهي فراخوان
زهره سيفي
برگزيدگان
گروه الف) آهنگسازان مقيم ايران
جايزهي اول
«قطعه برای دو یا سه کانال» فيكسمديا (افشین مطلقفرد)
جايزهي دوم
«شین» فیکسمدیا (دنیز تفقدی)
جايزهي سوم
«درآمد» برای سه سوپرانو و فیکسمدیا (علی بلیغی)
دیگر آثار برگزیده
گروه الف) آهنگسازان مقيم ايران
«محلی برای خواب» برای سوپرانو و فیکسمدیا (وحيد الهوردی)، «چیزی حدود 1130 سانتیمتر مکعب» فيكسمديا (سپیده یافتیان)، «همه چیز بدون مقدمه تغییر کرده است» برای سوپرانو و فیکسمدیا (سپیده یافتیان)، «ساز و آواز نوا» فیکسمدیا (مسعود هدایتی)
گروه ب) آهنگسازان مقيم خارج از ايران
«انگاشت» فیکسمدیا (آرزو رضایی)
فستیوال بینالمللی موسیقی الکترونیک تهران
«فستیوال بینالمللی موسیقی الکترونیک تهران» در سال ۱۳۹۶ و یک سال پس از برگزاری اولین دوره از مسابقهی آهنگسازی موسیقی الکترونیک «جایزهی رضا کروریان»، با هدف ایجاد زمینهای برای شناساندن مباحث تکنیکی و زیباییشناختی، و همچنین فعالیتهای آهنگسازی و اجرای موسیقی الکترونیک از طریق گسترش تعاملات بینالمللی که پایهی آن در سال اول مسابقه و با همکاری «دانشگاه موسیقی، تئاتر و رسانهی هانوفر» گذاشته شده بود، توسط «گروه موسیقی یارآوا» تأسیس شد.
از سال دوم مسابقه و با تأسیس فستیوال، «دانشگاه ارسطو تسالونیکی» و «کنسرواتوار لوئیجی کروبینی» به جمع همراهان فستیوال پیوستند. از سال دوم فستیوال، «دانشگاه تهران» نیز به این جریان پیوست و این همکاریها همچنان ادامه دارند.
این فستیوال طی چهار سال گذشته بالغ بر دویست و پنجاه اثر در قالب قطعات موسیقی الکترونیک (فیکسد مدیا، لایوالکترونیک)، ویدئوآرت، پرفورمانس و اینستالیشن از سرتاسر جهان به اجرا گذاشته است.
همچنین فعالیتهای علمی پرشماری را همچون کارگاه، مسترکلاس، سمینار، سخنرانی، جلسات نقد و بررسی و … برگزار کرده است.
چهارمین دورهی فستیوال بینالمللی موسیقی الکترونیک تهران امسال چون سالهای گذشته توسط گروه موسیقی یارآوا و دانشگاه تهران و با همکاری دانشگاه موسیقی، تئاتر و رسانهی هانوفر، دانشگاه ارسطو تسالونیکی، کنسرواتوار لوئیجی کروبینی و همچنین «دانشگاه موسیقی فرایبورگ» برگزار میشود.
چهارمین فستیوال بینالمللی موسیقی الکترونیک تهران 1399
مدیر فستیوال
مهدی جلالی
مدیر هنری
سارا اباذری
گروه برنامهریزی و مشاوران هنری
فرهاد ایلاقیحسینی، آلفنسو بلفیوره، دیمیتری پاپاگئورگیو، مجید تحریری، گلاره سلیمانی، حسن شیدایی، فرزیا فلاح، محسن میرمهدی
کمیتهی برگزاری
امین خوشسبک، اشکان رهبریان، سهیل طباطبایی، احسان نظری
با سپاس از
خانوادهي كروريان، معاونت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، فرهنگسرای سرو، دانشگاه «موسيقي، تئاتر و رسانهي هانوفر»، لابراتوار موسيقي معاصر و دپارتمان مطالعات موسيقي در دانشگاه ارسطو تسالونيكي، مركز رسانههاي ديجيتال و لابراتوار توليد چندرسانهای كنسرواتوار لوئيجي كروبيني فلورانس، انجمن فرهنگی هشت هنر فلورانس، فستيوال بدون مرز – تسالونيكي، فستيوال بدن، نور، صدا – فلورانس
با سپاس فراوان از
شهرام صارمي، دکتر آذین موحد، آناهیتا عباسی، علی مغازهای
گروه موسیقی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران
رئیس پردیس هنرهای زیبا
دکتر شاهین حیدری
مدیر گروه موسیقی
دکتر هومان اسعدی
کارشناس مسئول گروه موسیقی
احسان عبایی
مدیر کانون موسیقی معاصر دانشگاه تهران
دکتر سارا اباذری
مدیر روابط عمومی
رژین منیبی
کمیتهی اجرایی
نیلوفر شهبازیان، پوریا لاچینی، غزاله مغانکی